Bylinkářem snadno a rychle

14. března 2015 v 14:33 | Steffie |  Kuchyně
Ahoj!
Nastal nám březen, za chvilku je jaro a to je nejlepší čas na to, abychom si začali pěstovat bylinky.
Já jsem nad tím přemýšlela už dlouho a jednou jsem se prostě odvážila a nakoupila
hordu bylinkových semínek. A co je nejlepší: už lezou!



Dnes jsem si pro vás připravila článek, ve kterém vám popíšu, jak jsem postupovala při sázení atd. Navíc mám pro vás i nějaké rady, které by vám mohly pomoct.

Jako první jsem začala s tím, že jsem řekla každému členu rodiny, aby mi sbírali kelímky od jogurtů. (Všichni na mě zapomněli a tak jsem měla jogurtový týden :D ) Když už jsem sich měla dost, do každého kelímku jsem pomocí nahřáté vidličky udělala dírky, aby měla případná voda kudy odtékat a neusazovala se na dně, kde by nám dělala s bylinkami nepořádek.


Víte, co je na jaře nejlepší? Začnou rýt krtci. A jelikož mám za domem park, je tam vždy ta nejvláčnější hlína. Vzala jsem si kýbl a šla jsem na ní. Kelímky jsem naplnila tak na tři čtvrtiny a ještě jsem pak nakonec přidala. Přidala jsem špetku semínek a i ty jsem opravdu trochu zasypala. Některá semínka byla tak malá!


Ještě jsem si každý kelímek polepila nálepkou, abych věděla, o jakou bylinku se jedná. Jinak v tom totiž může nastat opravdu nepořádek.

Kelímky jsem pak dala do obýváku, kde celý den svítí slunce.

(za kvalitu fotografie se omlouvám)

Pak jsem přidala další malou vychytávku. Igelitový pytlík. Vznikne tím něco jako skleník a bylinky se o sebe samy postarají. Stačí, když je jednou za týden postříkáte. Já mám rozprašovač z nějaké vůně od Avonu.


Jen tak mimochodem, nebudete chtít někdo bazalku? Vyrostlo mi jich víc než jsem plánovala a tak budu muset začít udávat. :D

Bazalka začala růst jako první, pak ji následoval rozmarýn a ostatní. Akorát mátě a tymiánu se moc nechce, ale už taky pomalu klíčí a lezou. Už se těším, až si je přesadím na záhonek a budu je používat k vaření. Mám ráda, když vím, že to, co přidávám je čerstvé.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Byl/a jsi tu?

Klik :)

Komentáře

1 P. P. | Web | 14. března 2015 v 15:50 | Reagovat

My máme obrovskou zahradu a velký skleník, takže bylinek máme vždycky dostatek. Souhlasím s tím, že nejlepší jsou domácí. Máš tak prostě jistotu, že to není chemicky upravované a k tomu jako bonus dobrý pocit, že sis je sama vypěstovala.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama