Lučina po domácku

5. dubna 2015 v 10:00 | Steffie |  Kuchyně
"Dva články do Kuchyně v jednom týdnu!" :D

Absolutně miluji Lučinu a Gervais - prostě takové ty lahodné netavené sýry. A na tento recept jsem hodně často narážela. Tak často, až jsem se jednou rozhodla si ho vyzkoušet. I začala jsem pokukovat po různých variantách a nakonec se u mě usadila tato. Má opravdu velmi primitivní přípravu, ale chutná báječně.

Hlavní výhodou tohoto receptu je, že si do základu můžete přidat úplně všechno, co jenom chcete - pažitku, sladkou papriku, nechat jen tak... Zkrátka možností je hodně. Ve fotkách můžete vidět verzi právě se sladkou paprikou.


Na základ potřebujeme:

2x 150ml velký bílý jogurt
100ml zakysané smetany
Sůl


Jogurty a zakysanou smetanu smícháme v misce. Podle chuti přidáme sůl a všechno pořádně zamícháme. Zde přichází ta část, kdy si přidáte příchuť. To by tedy byl základ.

Teď přijde trošku složitější část. Vezměte si sítko, nějakou nádobu, do které dáme sítko - aby se nedotýkalo dna - a utěrku. Sítko utěrkou vysteleme a nalejeme na ní připravenou směs. Gumičkou pak z utěrky uděláme měšec. Pak sítko v hrnci, utěrku s budoucí lučinou v sítku dáme na jeden den do lednice. Ze směsi nám začne kapat syrovátka (?) a celá utěrka nasákne, takže pozor, aby vám něco nezašpinila, popřípadě nerozmočila (třeba plata od vajec -_- ).

Po jednom dni rozdělejte a dejte si sýr do krabičky.

Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Byl/a jsi tu?

Klik :)

Komentáře

1 P. P. | Web | 5. dubna 2015 v 10:12 | Reagovat

Mňam. Viděla jsem tento recept taky už nesčetněkrát a chtěla jsem ho už kolikrát vyzkoušet, ale furt mi to nevyšlo. Tak snad někdy.

2 Steffie Steffie | Web | 5. dubna 2015 v 10:27 | Reagovat

[1]: Určitě ho zkus, protože to opravdu funguje :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama