Moje ovesná kaše

13. listopadu 2015 v 21:17 | Steffie |  Kuchyně
Přeji krásný středeční večer.

Před dávnými časy jsem se rozhodla udělat si svou první ovesnou kaši. Nevěděla jsem jak na to a vzniklo z toho poměrně pěkné blátíčko. Jak ale všichni víme, opakování je matkou moudrosti a proto jsem se nevzdávala a dneska už mám kaši vždy pěkně vyšperkovanou.

Na základ kaše budeme potřebovat:
- 70 gramů ovesných vloček
- 250 ml mléka (kravského, sójového, mandlového...)
- Půlku banánu
- Hrnec se silným dnem
- Váhu
- Něco na dochucení



Nejprve bych chtěla říct, že každý si může kaši přizpůsobit tak, jak mu chutná. I mě trvalo dlouho, než jsem si svoji kaši vyšperkovala pro mé chuťové buňky.

Do hrnce se silným dnem nasypu vločky a zaliji je mlékem. Momentálně používám mandlové mléko, protože jsem ho chtěla vyzkoušet. Samotné mi nechutná a proto ho přidávám do kaše.

Vločky s mlékem pomalu míchám a když se začnou vařit, tak vydržím ještě dvě minuty. Během toho si vedle rozmačkám vidličkou banán a ten poté přidám do kaše. Minutku ještě nechám vařit i s banánem.

Po minutě přendám kaši do misky a na povrch přidám například mražené ovoce, druhou půlku banánu nebo jakékoliv jiné čerstvé ovoce. Nakonec doprostřed přidám třeba med nebo datlový sirup. Možností je zde opravdu hodně.

A výtečná a výživná snídaně je na světě!

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Byl/a jsi tu?

Klik :)

Komentáře

1 P. P. | Web | 15. listopadu 2015 v 15:28 | Reagovat

No, možná to někdy zkusím, ale ovesnou kaši fakt moc ráda nemam, tak se toho trochu bojim :D

2 Týnka Týnka | 17. listopadu 2015 v 11:50 | Reagovat

Tenhle recept vypadá skvěle! To musím zkusit taky :3
PS:ty už netočíš videa? :-(

3 Steffie Steffie | Web | 18. listopadu 2015 v 16:43 | Reagovat

[1]: Ono ta chuť samotné kaše není nic moc, ale to dochucení ovocem a nějakým tím patláníčkem navrch tomu dodá šťávu :D

[2]: Video bude určitě do konce týdne :) Trochu jsem se poslední dobou zamýšlela, jakým směrem to uberu a už se to začíná realizovat :)

4 P. P. | Web | 21. listopadu 2015 v 12:38 | Reagovat

Jenom mám malinkou poznámečku - pěkný středeční večer v pátek :D :D

5 alxemisekai alxemisekai | E-mail | Web | 1. dubna 2016 v 7:24 | Reagovat

To mlíko je super. Kvůli nesnášenlivosti laktózu si dneska už na klasickém kravském nepochutnám. Takže piju tohle. Chutná mi teda, ale nejvíc samotný. Vločky jsem jedl jednou už hodně dávno a po dvou snědených lžících to šlo do koše. To už radši čerstvou zeleninu.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama