Food Inspiration IV

22. srpna 2016 v 15:00 | Steffie |  Kuchyně
Máme tu nový díl Food Inspiration. V pořadí již čtvrtý.




Zkoušela jsem další recepty z kuchařky Fit recepty. Tohle je pizza z cukety a je strašně lehká na přípravu. Akorát jsem udělala tu chybu, že jsem udělala moc tenké těsto a špatně jsem vymačkala vodu z cukety. Je lepší si s tím opravdu dát práci a pořádně vodu vymačkat přes utěrku. Navrch jsem dala protlak, rajčata, mozzarellu jak v nálevu, tak strouhanou. Na mou půlku jsem ještě přidala kukuřici.


Milovaná rajská omáčka s knedlíkem a masovými kuličkami, které se mi bohužel poněkud připálily. Hold, se sklokeramikou to ještě moc neumím.


Taky občas znáte ty dny, kdy nevíte co vařit? U mě to byl zrovna tenhle. Přítel mi navrhl, že by si dal karbanátky, no a tak jsem mu je udělala. Masovou směs vždy vymýšlím tak od oka - v tomto případě je vepřové mleté maso, plnotučná hořčice, pepř, sůl, chilli a trochu strouhanky, aby směs držela pohromadě. Placky obalíme v trojobalu. Podávala jsem s bramborovou kaší.


V Kauflandu jsem narazila na kuřecí maso vhodné na polévku. Tak jsem udělala klasický kuřecí vývar. Koření: bobkový list, nové koření, celý pepř. Zelenina: cibule, mrkev, petržel. K tomu ještě to kuře a zalít vodou. Na slabém plameni nechat pomalu vařit a během toho sundávat pěnu, která se vytváří navrchu.


Chápu, že tohle bude nejspíš vypadat trochu divně, ale je to obyčejná banánová zmrzlina. Strašně, opravdu strašně jednoduchý recept. Banány nakrájíme na plátky a necháme zmrazit v mrazáku. Potom zmrzlé banány rozmixujeme. Já jsem dala mixovat samotné banány pro banánovou zmrzlinu a ke zbytku banánu jsem dala tři lžičky kakaa. Mňamka :)


Zkoušela jsem pár receptů z knihy Břicháče Toma. Zde konkrétně rajčatovo bazalková omáčka s kuřetem a rýží. Na obě knihy břicháče Toma budu v budoucnu psát recenze a i na tento recept se můžete těšit.


Koupila jsem si v Kauflandu červenou čočku a chtěla jsem ji vyzkoušet. A našla jsem recept na červenou čočku s rajčaty. Nakrájela jsem si cibulku, kterou jsem nechala zesklovatět na kokosovém oleji. Přidala jsem čočku, zalila jsem ji vodou a dala vařit. Nezapomínejte míchat, ať se vám nepřipálí! Vedle jsem si v hrnci nechala spařit rajčata, aby šla oloupat. Oloupaná rajčata jsem nakrájela na malé kousky a přidala k čočce. Pořád míchejte! Během toho jsem si uvařila vajíčka a během 8 minut od přidání rajčat byla čočka hotová. V mém případě bohužel i připálená :D


Ani nevím, jestli jsem někdy přidávala do Food Inspiration i moučníky. Tohle je můj první moučník v nové troubě - Kinder mléčný řez. Také velmi jednoduchý a rychlý recept. Vypisovat ho nebudu, rychlejší bude, když vám sem dám odkaz. Řezy jsem dělala z dvojnásobné dávky na dva plechy.


Vytáhla jsem z mrazáku krůtí maso a byl to první experiment s krůtím masem v mém životě. A zamilovala jsem si ho. Maso jsem si rozdělila na plátky, osolila, opepřila, dala jsem na ně trochu chilli a na pánvi jsem je nechala zprudka zatáhnout. Během smažení jsem si na plech nakrájela brambory a cuketu na plátky, posypala oregánem. Na tyto plátky jsem poté položila zatáhlé krůtí maso a nechala ještě asi dvacet minut péct v troubě na 150 stupňů.


A znovu plátky, tentokráte kuřecí s pečenými bramborami. Klasika - maso jsem osolila, opepřila, přidala chilli a potřela jsem je z jedné strany plnotučnou hořčicí. Na pánvci jsem ho poté osmažila. K tomu jsem ještě udělala salát coleslaw z kuchařky Fit recepty (na kterou bude recenze, takže se těšte na recept).

No a to by bylo z dnešního Food Inspiration nejspíš vše.

Copak byste rádi vyzkoušeli vy? :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Byl/a jsi tu?

Klik :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama